217908
Book
In basket
Oprócz ziół o typowym działaniu leczniczym w książce jet mowa o roślinach stosowanych w polskiej kuchni jako przyprawowe, zmieniające smak, zapach, a nieraz i wygląd potraw. Częste, niemal zwyczajowe dodawanie przypraw do pożywienia ma duże znaczenie profilaktyczne i może chronić przed niktórymi doleglowościami przewodu pokarmowego. W książce oprócz preparatów polskich uwzględniono niektóre z wytwarzanych w krajach sąsiedzkich, kierując się ich rzeczywistą wartością leczniczą oraz tym, że uzupełniają dość ubogi asortyment rodzimy.[ www.lubimyczytac.pl].
Availability:
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
All copies are currently on loan: sygn. 61 (1 egz.)
Biblioteka główna. Czytelnia
All copies are currently unavailable
Filia nr 2. Wyp. (zamknięta)
All copies are currently unavailable
Filia nr 3. Wyp. (zamknięta)
All copies are currently unavailable
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia strona 412. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again