217889
Książka
W koszyku
Chleb : techniki wypieku, przepisy, wskazówki / Jeffrey Hamelman ; ilustracje i zdjęcia Chiho Kaneko ; [przekład z języka angielskiego Jakub Kowalczyk]. - Wydanie 1 (na podstawie wydania 2 w języku angielskim). - Warszawa : Buchmann, 2013. - XVII, 478 stron, [16] stron tablic : ilustracje ; 24 cm.
Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba - za jego „biblię” - zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Status dostępności:
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Bread
Uwaga ogólna
Na stronie tytułowej błędna informacja: Wydanie 2.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 459-460. Indeksy.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej