217889
No cover
Book
In basket
Domowy wyrób nabiału / Kathy Farrell-Kingsley ; [tłumaczenie: Olga Knopińska]. - Wydanie 3. - Warszawa : Wydawnictwo RM, [2015]. - [4], 212 strony : ilustracje ; 24 cm.
(Domowy wyrób)
Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo. Do wytwarzania wybornego domowego nabiału nie potrzeba profesjonalnie wyposażonej kuchni.Co więcej, większość miękkich serów i innych wyrobów mleczarskich powstaje w ciągu kilku godzin, z produktów, które zazwyczaj mamy pod ręką. Dzięki przejrzystym, prostym instrukcjom zawartym w książce sami przetworzymy świeże mleko i śmietanę w produkty zawierające żywe kultury bakterii. W książce podano także przepisy na potrawy z nabiałem w roli głównej - przekąski, dania główne, przystawki i desery. Krokietami z serem lub ciastem czekoladowym z kwaśną śmietaną mile zaskoczysz niejednego łasucha.
Availability:
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Home creamery
General note
Tyt. oryg.: The home creamery, cop. 2008.
Na s. red. ISBN wyd. 1: 978-83-7243-866-9.
Rok wyd. na podst. strony internetowej Wydawnictwa RM.
Dod. do tyt. z okł.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again