218365
Książka
W koszyku
Czy wszyscy jesteśmy mięsoholikami?
Co powoduje, że mamy tak nieodpartą ochotę na białko zwierzęce i ne potrafimy się od niego odzwyczaić? I dlaczego ewolucja nie uczyniła nas wegeterianami, skoro jedzenie mięsa nam szkodzi? Autorka zabiera nas w fascynującą podróż dookoła świata, odkrywając przed nami różne kultury spożywania mięsa. Bada potęzny wpływ ewolucji i działania mięsnego lobby, budowę genetyczną człowieka oraz tradycje naszych praprzodków.
Status dostępności:
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: Meathooked : the history and science of our 2.5-million-year obsession with meat, 2016
Uwaga dotycząca bibliografii
Przypisy na stronach 301-[356]. Indeksy.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej