217889
Book
In basket
(Znak Litera Nova)
Smakowita opowieść o miłości, jedzeniu i miłości do jedzenia. Ten, kto nie ma dobrego podejścia do kobiet, nie zostanie nigdy wielkim szefem kuchni. Kiedy Delphine pierwszy raz odwiedziła Escoffiera w jego kuchni, zrozumiała, co mają na myśli ludzie, którzy mówią, że jest prawdziwym artystą. Specjalnie dla niej oprószył jajka posiekanym masłem, dodał śmietanę, umieścił krem w kieszonkach z brioszek i położył je na porcelanowych talerzach. Jeden kęs. Jeden pocałunek. Przepadła. Tak jak zresztą i inne kobiety, które Escoffier uwodził jedzeniem. "Białe trufle" to zmysłowa opowieść o najznakomitszym kucharzu Francji, który gotował dla Ritza i w londyńskim Savoyu, przyjmował na swych kolacjach koronowane głowy i całą artystyczną śmietankę Paryża. To historia wielkich miłości i namiętności skąpanych w smakach i zapachach, której lekturę można porównać do delektowania się wykwintnym jedzeniem.[z okładki]
Availability:
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 821.111(73)-3 (2 egz.)
Filia nr 1. Wyp. (Rynek Grocholski 18)
All copies are currently unavailable
Zawieszona działalność placówki do odwołania.
Filia nr 2. Wyp. (zamknięta)
All copies are currently unavailable
Filia nr 3. Wyp. (zamknięta)
All copies are currently unavailable
Notes:
Tytuł oryginału: White truffles in winter : a novel, 2012
General note
Tytuł oryginału: White truffles in winter
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again